Wil jij ook mee trainen bij de Keepersschool? Het kan nog steeds...

Lees meer

Carrière

Rob van Dijk is geboren op 15 januari 1969 te Voorhout.
Op 7 jarige leeftijd werd hij lid van de voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. Daar doorloopt hij alle jeugdelftallen afwisselend als doelman en veldspeler. Op 20 jarige leeftijd verruilde hij mede op advies van Frans Hoek (toenmalig keeperstrainer van Ajax) v.v. Foreholte voor v.v. Noordwijk (hoofdklasse zaterdag).

Zijn prestaties daar bleven niet lang onopgemerkt bij de scouts van enkele betaald voetbalclubs. Onder andere Haarlem en Feyenoord toonden hun belangstelling en Van Dijk tekende op 23 jarige leeftijd zijn eerste contract als prof, en startte zijn betaald voetbal carrière bij Feyenoord. Na 4 jaar bij Feyenoord onder contract gestaan te hebben trok Van Dijk het land in en speelde voor RKC Waalwijk, PSV, De Graafschap, Heerenveen en FC Utrecht. 

Weer terug bij Feyenoord...

In sept 2008 heeft Feyenoord een keepersprobleem en haalt Van Dijk terug. Sindsdien staat hij weer onder contract bij Feyenoord en maakt in oktober 2008 zijn europese debuut. Door zijn goede keeperswerk en zijn goede fysieke gesteldheid biedt Feyenoord hem ook voor het seizoen 2010/2011 een contract aan. Na aanvankelijk besloten te hebben een punt achter zijn loopbaan te zetten, besluit hij, in de zomer van 2011, toch op een aanbod van FC Utrecht in te gaan en maakt hij zijn 20ste jaar als betaald voetbal speler vol. Na zijn actieve carrière is hij 4 jaar keeperstrainer van de A selectie van Excelsior en momenteel is hij naast zijn werkzaamheden voor de Rob van Dijk Keepersschool ook werkzaam als keeperstrainer bij de Feyenoord jeugd en traint daar de keepers van onder 13 t/m onder 19 jaar.